KESTİRME YOL

 KESTİRME YOL

Böyle hayal etmemişti! Gerçek hayat ekranlarda gösterilenden bambaşkaydı. Evlilik sorumluluk gerektiren bir şeydi. Üstüne bir de bebek sürpriz olmuştu. Annem nasılsa destek olur diye düşünmüştü. Oysa hiç umduğu gibi olmadı. ”Babanı ve küçük kardeşini bırakamam kızım demişti” annesi. Kayınvalidesi ise hastaydı. O da bakamazdı. Bir başına kaldığını hissetti.

KESTİRME YOL

Daha hamilelikte veremediği kilolarla başı dertteyken bir de emzirerek vücudunun sarkmasını istemiyordu. Her gece uykusunu bölüp emzirmek olmazdı. Eşi ona yardım etmeliydi. O yüzden mamayla besleyecekti bebeğini.

Artık beklenen misafir gelmişti. Bir gün eşi, bir gün kendisi ilgilenmeye başladı. Bu görev dağılımı daha yorucuydu sanki. Kalk mamayı hazırla, ısıt, çok ısındıysa ideal sıcaklığına getir. Bebeği uyut. Sonra uyumaya çalış. Eşinin ilgilendiği günlerde de zaten bebeğin sesinden uyuyamıyordu. Üstüne bir de son günlerde, eşiyle de problemler yaşamaya başlamıştı.

Bazen sorunlarla nasıl başa çıkacağını bilemez insan. Ya kestirme yollar arar ya da sorundan kaçmanın yoluna bakar. En kolayı neyse, tercihini ondan yana kullanır.  Oysa ki bir şeyler yanlış gidiyordur. Kestirme yol ararken varacağı yerden ne kadar uzaklaştığını fark edemez.

KESTİRME YOL

Bebeğinde döküntüler oluşmuştu. Sebebi hazır mamaydı. Doktor ona niye emzirmediğini sorduğunda, verecek cevap bulamadı ve çok utandı. “Vücudumun sarkmasını istemiyorum.” diyemedi… Bu kararı kendi vermişti, sorumluluk da ona aitti. Nihayet yanlış yaptığının farkına vardığı anda zorluklara rağmen, iyi bir anne olmaya karar verdi.

Emzirirken uzun uzun seyretti bebeğini. Yaşadıklarının tarifi yoktu. Gözünden bir iki damla gözyaşı düştü. Ama bu sefer ağlaması bambaşka bir duygunun açığa çıkmış haliydi. Göğsünde uyuyup kalmıştı Yusuf. Artık emzirip uyumak için can atmıyordu… Nasıl olduysa uykusuzluğa rağmen kendini daha canlı ve mutlu hissediyordu. Tarif edilemez bir duyguydu annelik… Bu anların keyfini doya doya yaşamak istiyordu. Öyle kolay bir şey değildi elbet… Uykusuz da kalıyordu ama bebeğinin sağlığı her şeye değerdi.

KESTİRME YOL

Zaten hayatta da öyle değil mi? Zorlandığımız şeyler muhakkak ki olur. Ama insan yeter ki yapmayı bir denesin. Evimizi temizlemek, iş yerinde bir projeyi tamamlamak, öğrenciyken sınavlara çalışmak… Hepsi emek ister. Ama bittiğinde o tertemiz evde oturmak, üzerine bir fincan kahve içmek ne kadar keyifli olur. Proje tamamlandığındaki mutluluk, sınav sonucunda alınan güzel bir notun verdiği özgüven… Hepsindeki o başarmışlık hissi bambaşkadır.

Sahi insan yapması gerekenlere odaklandığında, o yol daha da keyifli olmaz mı? O yolun zorluğu aşıldığında kolaylığı, tamamlandığında ise güzelliği ortaya çıkmaz mı?

 

İnsan hakkını arar, ömrü yettiği kadar…

Eylemleri de bu isteği kovalar...

Oysa hak eden olmak, hakkını aramaktan daha değerli değil midir?

"Deneyimsel Tasarım Öğretisi" insanın gerçek amacını amaç edinmiştir. 
Doğru karar alabilmek, doğru seçimler yapabilmek için insanı açık bir bilince yönlendirir. Problemlerin gerçek çözümlerine yönelik stratejiler verir.

"Kim Kimdir" ile başlayan, "İlişkilerde Ustalık" ve "Başarı Psikolojisi" ile devam eden programları insanların kendi dünlerine göre daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlar.

 

Yorumlar

  1. Üretimi seven biri en büyük düşmanına bela 🤗

    YanıtlaSil
  2. Evet emek harcamak bize iyi geliyor… kaçmak kaçmak nereye kadar! Kendimizi yeniden motive etmeliyiz doğru hedeflere:)

    YanıtlaSil
  3. İnsan problemlerden kaçarak kurtulduğunu zanneder. Ya da bazen bazı şeyler hiçte işine gelmeye biliyor.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş kaleminize yüreğinize sağlık. Evet bir hedef doğrultusunda odaklanırsan o yoldaki güzellikleri tatları kendi aynani yeniden Dizayn edersin🤲❤️🌱

    YanıtlaSil
  5. Sahi insan yapması gerekenlere odaklandığında, o yol daha da keyifli olmaz mı?
    Olmaz mııı👌🏻

    YanıtlaSil
  6. Sen esen rüzgarı ne kadar arkandan esmesini sağlayabiliyorsun peki? Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çok anlamlı bir konuya değinilmiş, hayattaki Önemlerimizi gerçekliğe göre koymak gerekiyor!

    YanıtlaSil
  8. Problemden kaçmak o problemi sadece büyütüyor. Keşke farkedebilsek..

    YanıtlaSil
  9. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Yine çok güzel bir yazı olmuş, emeklerinize sağlıkkk :)

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle o yolda emek harcayınca o yol güzelleşiyor. Bunu emek harcamayanlar bilemiyor :)

    YanıtlaSil
  12. İnsan sorumluluğundan kaçamıyor. Sadece gününü kurtarıyor.

    YanıtlaSil
  13. Önemli oln insanın hatasını kabul edip düzeltmes değil miydi?

    YanıtlaSil
  14. İnsan bilmeyince şifasını zulüm sayar oluyor ve erteliyor.

    YanıtlaSil
  15. İnsan süreçten keyif almıyorsa annelik gibi mucizevi bir süreç bile zul gelebiliyor. RABbim süreçten keyif alan kullardan eylesin

    YanıtlaSil
  16. Bedel ilişkide harçtır ....

    YanıtlaSil
  17. Her yolun zorluğu aşıldığında kolaylığı, tamamlandığında ise güzelliği ortaya çıkmaz mı?
    Öz bir cümle👍🤍

    YanıtlaSil
  18. Sahi insan yapması gerekenlere odaklandığında, o yol daha da keyifli olmaz mı? O yolun zorluğu aşıldığında kolaylığı, tamamlandığında ise güzelliği ortaya çıkmaz mı?

    YanıtlaSil
  19. Git gide insan evliliği, eşini, annesini, yük görüyor. Kendi yavrusunu bile ... Hayatı paylaşıcaz diye her şey eşit olacak diye almak gereken sorumlulukları satmaya başladık. Nasıl aile olalım ki

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kimsin?

Hasan Amca'nın Müşteri Hizmetlerine Hoşgeldiniz

Deneyimsel Tasarım Öğretisi