Bu Sefer Oldu mu? Başardım mı Gerçekten?

Bu Sefer Oldu mu? Başardım mı Gerçekten?

İnsanoğlunun kendi kendine sorduğu gizli sorularından birisidir bu.
İstediği sonuca ulaşırsa başarılı olacağını zanneder. İstediği işi kurunca, istediği ciroya ulaşınca ya da istediği eşi bulunca...



Ancak asıl olan başarıyı sürekli hale getirebilmek, tüm hayatımıza yayabilmektir.

Peki bunun için ne yapmalı insan?
Bir amaca ve hedefe uygun beceriler geliştirmeli. Yoksa tüm başarılar bir süreliğine olur.

Oysa bunun bir ölçüsü olmalı değil mi? Deneyimsel Tasarım Öğretisi bize, sadece başarıya nasıl ulaşacağımızın yöntemlerini vermekle kalmaz; aynı zamanda başarılı kalmanın yollarını da gösterir. Bu yolda ilerlerken karşılaşacağımız problemlerde, gerçek problemi tespit etmemizi ve işe yarayan çözümler üretebilmemizi sağlar. Ancak günümüzde, insanoğlu gerçekçi olmayan çözümler arzuluyor. Mesela az çalışarak çok kazanmak istiyor. Bunun sebebi ise kıyas oluşturan dünyada olaylar böyle işliyor. Dizi ve filmlerin senaryoları çalışmadan çok kazanan, başarılı, kariyer sahibi ve hayatını mutlu geçiren insanlarla dolu.

Gerçek dünyada ise süreçler bambaşka... Yazılan senaryolar gibi yaşamaya çalışan insanların hayatlarına baktığımızda, toplamda başarısızlık ve mutsuzluklara gebe olaylar silsilesi karşımıza çıkıyor. Öyle bir yanılgının içinde ki insanoğlu, güzel gösterilen her şey mutsuz etmek üzere programlanmış sanki. Anda mutlu ve başarılı olduğumuzu sanıyoruz; gel gelelim bu davranış kalıpları süreçlerimizin sonunda bizi mutsuz ve başarısız kılıyor. İnsanoğlunun hata yapmaya en açık olduğu yer ise tam da burası! Hata yapılabilir, fakat işleri çıkmaza iten şey o hatayı tekrar etmesidir.


Peki hata nasıl tekrar edilmez?
Tıpkı büyük bir sınava hazırlık yapılan öğrencinin, sınav öncesi çözdüğü deneme sınavının sonunda cevap anahtarına bakması gibi... Çözemediği soruları çözmeye çabalaması, yanlış cevaplarının nedenini anlaması... Bu deneyimi bir sonraki sınava transfer etmesi, hatta çıkmış soruları çalışması gibi... Bir öğrencinin şu çalışma stratejisi insanın hayatında pek çok tekrarlayan yanılgısını fark etmesine destek olur.

Başarılı olmak için doğru adımlar atmaya, doğru adımlar atmak için de mutlu olmaya, bunun için de yanlış olan davranışlarımızı doğrularıyla değiştiriyor olmamız nokta atışı stratejilerden biridir. Çünkü hayattan istenilenin alınabilmesi için, hayatın da bizden istedikleri olduğunu bilmek gerekir.

Hayatın istediklerini nasıl anlarız?

Nedir Başarının Stratejileri?



Deneyimsel Tasarım Öğretisi, bu yolda ilerlerken karşılaşacağımız olaylardaki iz ve işaretleri görebilme ve çözümleyebilme marifetimizi geliştirir.

Eğer insan dününe göre daha iyi olacaksa elindeki kazançtan bir süreliğine vazgeçebilir. Kaybettiğinden fazlasını kazanacağını bilirse anda kaybetmeyi başarısızlık olarak değerlendirmez. Yolun sonunda toplamda kazanç varsa, stresini daha iyi yönetir. Hedefi için motivasyonunu en etkili şekilde kullanır.

O halde gidilen yolda amacımız ne?
Bu yol bizi nereye çıkarıyor?

Bunları biliyor olmak doğru hedefler belirlememizi ve bu hedeflere kolaylıkla ulaşabilmemizi sağlar. Kendine ve çevresine olan faydası artar. Dolasıyla dünyada bıraktığı izler daha anlamlı ve kalıcı olur...


Her insan bu hayatta mutlu ve başarılı olmak ister. 

"Deneyimsel Tasarım Öğretisi" insanın gerçek amacını amaç edinmiştir. 

Doğru karar alabilmek, doğru seçimler yapabilmek için insanı açık bir bilince yönlendirir. Problemlerin gerçek çözümlerine yönelik stratejiler verir.

"Kim Kimdir" ile başlayan, "İlişkilerde Ustalık" ve "Başarı Psikolojisi" ile devam eden programları insanların kendi dünlerine göre daha mutlu ve daha başarılı olmalarına katkı sağlar.


Yorumlar

  1. Dünüme göre kendimi kıyasladığımda daha iyi olacaksam, bir süreliğine kazançtan vazgeçebilir olmak… bu algıyı kabullenirsek işte o zaman BAŞARILI olmaya başlarız… güzel bir yazı elinize sağlık…

    YanıtlaSil
  2. İnsan kavuşunca mutlu olacağını sandığı somut kazanımlara çok anlam yüklediği için mi yanılıyor acaba?

    YanıtlaSil
  3. İnsan hep istiyor. Fakat buna nasıl ulaşacağı yöntemi bilmiyor. Bilse ki iş yöntemde o zaman bilincini isteği yerine yönteme verirdi değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Yoldaki amacımı bilirsem ona göre hedefler belirleyebilirim. Ama amaçsız bir insansam yolda tökezleyip hata tekrarına düşebilirim..

    YanıtlaSil
  5. İnsan gerçekten yanılıyor, bir karar almadan önce hedef belirlemesi gerekiyor ki yanılgıları azalsın...

    YanıtlaSil
  6. Gerçek başarıyı toplam hayata yaymanın yollarını öğreten Deneyimsel Tasım Öğretisine teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. İnsanın doğru hedefler belirleyip doğru adımları atmasını sağlayan sonundada asıl hedefe ulaşmayı kolaylaştıran güzel bir eğitim. Her bir cümlesinden çok anlam çıkarabileceğimiz güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Toplamda kazanç…. Çok iyi geldi şu an 🤗

    YanıtlaSil
  9. Toplam kazanç toplam mutluluğu getirir,insan bunun için neden andaki hazzı seçsin ki yolun sonunda nereye vardigimiz değil mi önemli olan? emeğinize sağlık farkındalık oluşturan bir yazı yazı olmuş, teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil
  10. İnsan kendi yolunu kendisi konforlu hale getiriyor, veya konforsuz hale…

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık, insanın istekleri yönünü belirler. Mutlu ve başarılı olmak için anlık faydaya değil toplamda faydaya odaklanmalı.

    YanıtlaSil
  12. An da kaybedip toplam da kazanacağımız gerçek başarılarımız olsun inşAllah kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Gidilen yolda amacımızı bulabilmek duasıyla..Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Demek öyle… yapılan yanlışlardan ders çıkarmak… kesinlikle çok mantıklı. Ama sanırım biz de az olan şey sabır… her şey bir anda olsun bitsin istiyoruz… burada bir süre yaşayacağımızı kabullenmeliyiz. Ve bunun sadece kısa bir süre olduğunu da unutmamalıyız :)

    YanıtlaSil
  15. Ancak asıl olan başarıyı sürekli hale getirebilmek, tüm hayatımıza yayabilmektir.

    YanıtlaSil
  16. "Ancak asıl olan başarıyı sürekli hale getirebilmek, tüm hayatımıza yayabilmektir."

    Teşekkürler farkındalık oluşturduğunuz için :)

    YanıtlaSil
  17. Başarı neydi gerçekten

    YanıtlaSil
  18. Çağımızın hastalığı "az çalışarak çok kazama isteği". İstek arttıkça hata ve tekrarları kaçınılmaz oluyor. Çok güncel bir konu olmuş. Teşekkürler🍁

    YanıtlaSil
  19. Hepimiz hayatta mutlu ve başarılı olmak istiyoruz ama bunu nasıl yapacağımızı bilemiyoruz..

    Çözüm üretebilen insanlar olmak dileğiyle..🌼

    YanıtlaSil
  20. Hedefi olmayan insan nasıl başarıya ulaşabilir ki..
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  21. İnsanoğlunun kendi kendine sorduğu gizli sorularından birisidir bu.
    İstediği sonuca ulaşırsa başarılı olacağını zanneder. Asıl mesele başarıyı sürekli hala nasıl getiririz?

    YanıtlaSil
  22. Hayattan istediklerimizi alabilmek için, hayatın bizden istediklerini almaya razı olabilmek…
    Keşke anlayabilsek…

    YanıtlaSil
  23. Koyduğumuz hedeflere hakikaten başardım mı diyecek kadar yakın olmak hazzın en yükseği olsa gerek.

    YanıtlaSil
  24. Cok guzel bir yazi ama simdiki gençlerimize bunu anlatmak cok zor

    YanıtlaSil
  25. Mesela az çalışarak çok kazanmak istiyor. Bunun sebebi ise kıyas oluşturan dünyada olaylar böyle işliyor. Dizi ve filmlerin senaryoları çalışmadan çok kazanan, başarılı, kariyer sahibi ve hayatını mutlu geçiren insanlarla dolu.

    YanıtlaSil
  26. Kısa yoldan kazanabileceğimizi zannederken başarının gerçekliğini idrak etmek çok da kolay değil. Lakin irdelemeye ve çabalamaya değer...

    YanıtlaSil
  27. Kim bilir kaç kez bu olsun başka bir şey istemiyorum demişimdir. İstediği sonuca ulaşırsa başarılı olacağını zanneder gerçekten de dediğiniz gibi. Ama öyle olmuyor... Düşündüren yazılarınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  28. deneyim transferi önemli..

    YanıtlaSil
  29. gidilen yolda amacımız ne?
    Bu yol bizi nereye çıkarıyor?durup bı düşünsek mi?...

    YanıtlaSil
  30. istediğimiz şey gerçekten ulaşmamız gereken bir ihtiyacım için mi?

    YanıtlaSil
  31. İnsan ne yaparsa kendine yapıyor aslında…
    Ne kadar da önemli amacını ve yolunu bilmek…
    Emeğinize sağlık…

    YanıtlaSil

Yorum Gönder